Torstai, 21.1.2021 
Oona, Netta, Aune
Ulkomaat

Ranska haluaa YK:n turvaneuvoston koolle Aleppon takia - tuhannet pakenevat

  • STT-AFP
YK:n mukaan kapinallisten hallussa olevasta Itä-Alepposta on paennut ainakin 16 000 siviiliä.  LEHTIKUVA/AFP YK:n mukaan kapinallisten hallussa olevasta Itä-Alepposta on paennut ainakin 16 000 siviiliä. LEHTIKUVA/AFP
Ranska haluaa YK:n turvallisuusneuvoston koolle heti syyrialaiskaupunki Aleppon tilanteen takia. Ranskan ulkoministerin mukaan kaupunkia uhkaa humanitaarinen katastrofi.

YK:n mukaan kapinallisten hallussa olevasta Itä-Alepposta on paennut ainakin 16 000 siviiliä. Hallituksen joukot valtasivat viikonlopun aikana useita kaupunginosia kapinallisilta.

- Tuhansilla muilla ei todennäköisesti ole mitään muuta vaihtoehtoa kuin paeta, jos taistelujen kiihtyminen ja leviäminen jatkuu, varoitti YK:n humanitaarisen avun päällikkö Stephen O'Brien lausunnossaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

O'Brienin mukaan YK ja sen kanssa toimivat organisaatiot ovat jatkuvassa valmiudessa auttamaan kaupungista paenneita. YK haluaisi myös viedä kaupunkiin humanitaarista apua ja evakuoida haavoittuneita, mutta riittäviä turvatakuita ei ole saatu.

- Piiritettyjen alueiden asukkaat ovat kauhuissaan, ja heiltä loppuu aika. Taistelevien osapuolien olisi aika palauttaa inhimillisyys: Syyrian kansa on kärsinyt liian paljon ja liian kauan, O'Brien jatkoi.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi