Tiistai, 4.8.2020 
Veera
Ulkomaat

Pentagon: Tietokatkos johti tuhoisaan iskuun Syyrian hallitusjoukkoja vastaan

  • STT-AFP
Iskuun osallistui neljä maata ja se keskeytyi vasta, kun venäläisjoukot soittivat ja ilmoittivat, että isku moukaroi Syyrian hallituksen joukkoja. LEHTIKUVA/AFP Iskuun osallistui neljä maata ja se keskeytyi vasta, kun venäläisjoukot soittivat ja ilmoittivat, että isku moukaroi Syyrian hallituksen joukkoja. LEHTIKUVA/AFP
Yhdysvaltojen puolustusministeriö syyttää tiedusteluvirheitä ilmaiskusta, jossa amerikkalaisjohtoinen liittouma surmasi noin 90 Syyrian hallituksen sotilasta. Pentagon tutki syyskuussa tapahtunutta iskua kuuden viikon ajan ja totesi, että liittouma luuli iskeneensä äärijärjestö Isisiä vastaan.
Iskuun osallistui amerikkalaisia, tanskalaisia, australialaisia ja brittiläisiä koneita. Isku keskeytyi vasta, kun venäläisjoukot soittivat ja ilmoittivat, että isku moukaroi Syyrian hallituksen joukkoja. Tieto meni perille vasta 27 minuuttia myöhemmin, koska venäläisten kanssa yleensä keskusteleva hollantilainen upseeri ei ollut juuri silloin paikalla. Iskut lopetettiin vasta kun venäläiset saivat yhteyshenkilönsä langan päähän.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi