Tulosta tämä sivu
Ulkomaat

"Riskinotto lisääntyy, jos Ruotsin puolustus ei saa lisärahaa"

Ruotsin puolustusvoimien kontra-amiraali Jonas Haggren arvioi, että riskinotto lisääntyy, jos puolustuskykyä parantavia päätöksiä ei tehdä. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI Ruotsin puolustusvoimien kontra-amiraali Jonas Haggren arvioi, että riskinotto lisääntyy, jos puolustuskykyä parantavia päätöksiä ei tehdä. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI
Ruotsin puolustusvoimien mukaan puolustuskyvyn kasvattamisesta ja puolustuksen lisärahoituksesta tarvitaan pitkän linjan päätöksiä vuoteen 2020 mennessä.

Ruotsin puolustusvoimien kontra-amiraali Jonas Haggren arvioi STT:lle, että riskinotto lisääntyy, jos puolustuskykyä parantavia päätöksiä ei tehdä.

- Jos jatkamme nykyisellä puolustuspoliittisella ja taloudellisella linjalla, puolustuskykymme tulee laskemaan, sanoo Haggren.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Puolustuksen kustannuspaineita lisää muun muassa se, että puolustusmateriaalin hankinta ja ylläpito maksavat entistä enemmän ja tekniikka kehittyy nopeasti. Myös henkilöstökustannuksiin kaivataan lisärahaa.

Ruotsin hallitukselle toimittamassaan analyysiraportissa maan puolustusvoimat maalaa synkkää kuvaa epävarmasta maailmantilanteesta ja siihen liittyvistä riskeistä. Raportissa arvioidaan muun muassa, että Venäjä jatkaa sotilaallisten kykyjensä kasvattamista myös vuoden 2020 jälkeen.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi