Sunnuntai, 20.9.2020 
Varpu, Vaula
Ulkomaat

Ruotsiin pelättyä heikompana saapunut Urd-myrsky siirtyi Baltiaan

  • STT-TT-NTB
Norjassa, Ruotsissa ja Tanskassa viranomaiset ovat kehottaneet ihmisiä varautumaan vaikeisiin sääolosuhteisiin. TT / LEHTIKUVA / JOHAN NILSSON. Norjassa, Ruotsissa ja Tanskassa viranomaiset ovat kehottaneet ihmisiä varautumaan vaikeisiin sääolosuhteisiin. TT / LEHTIKUVA / JOHAN NILSSON.
Norjassa, Ruotsissa ja Tanskassa puhaltanut Urd-myrsky on siirtynyt Baltian ylle, kertoo Ruotsin ilmatieteen laitos nettisivuillaan.

Myrsky ei iskenyt Ruotsiin niin voimakkaasti kuin oli ennustettu. Ruotsin ilmatieteen laitoksen mukaan monilla alueilla voi silti tuulla vaarallisen voimakkaasti, vaikka pahin on jo ohi.

Ruotsin ilmatieteen laitos antoi eilen kolmiportaisella asteikolla kakkosluokan myrskyvaroituksen Etelä-Ruotsin länsirannikolle. Aamulla voimakkaista tuulista varoittava ykkösluokan varoitus oli voimassa Etelä-Ruotsissa ja erityisesti Skånessa, jossa suuri osa junavuoroista on peruttu iltapäivään asti.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Yön aikana uutisoitiin tulvista monilla paikkakunnilla eteläisessä Ruotsissa. Esimerkiksi länsirannikolla Halmstadissa merenpinta nousi yli 175 senttiä tavallisesta vedenkorkeudesta ja sataman lähelle jouduttiin rakentamaan hiekkasäkkiesteitä.

Juutinrauman silta suljettiin eilen illalla liikenteeltä, mutta avattiin jälleen aamuyöstä.

Norjassa länsi- ja lounaisrannikolla arviolta 70 000 ihmisen kerrottiin olleen viime yönä ilman sähköä Urd-myrskyn vuoksi.

Tilaa Digi-Karjalainen kahdeksi viikoksi maksutta