Lauantai, 28.3.2020 
Armas
Ulkomaat

Ovi käy USA:n virkamieskunnassa - rajavartioston päällikkökin lähti

  • STT
Uutistoimisto AP:n mukaan Yhdysvaltain rajavartioston työntekijöille on kerrottu, ettei johtaja Mark Morgan enää jatka tehtävässään.  LEHTIKUVA/AFP. Uutistoimisto AP:n mukaan Yhdysvaltain rajavartioston työntekijöille on kerrottu, ettei johtaja Mark Morgan enää jatka tehtävässään. LEHTIKUVA/AFP.
Virkamiesten virta pois Yhdysvaltain hallinnosta on käynyt vuolaana viime päivät. Keskiviikkona maan ulkoministeriön korkein virkamiesjohto ministeriön kakkosmiehen Patrick Kennedyn johdolla jätti tehtävänsä, ja torstaina heille teki seuraa rajavartioston johtaja Mark Morgan.

Torstaina ei ollut selvää, olivatko erojen syynä protestit presidentti Donald Trumpille vai osoittiko Trump virkamiesjohdolle ovea. Varmaa kuitenkin oli, ettei heidän korvaamisensa ole helppoa.

Washington Postin haastatteleman ulkoministeriön entisen henkilöstöjohtajan mukaan kyseessä on ennen kokematon joukkopako ministeriöstä. Hänen mukaansa tehtävänsä jättäneiden virkamiesten tilalle on erittäin vaikea löytää korvaavaa henkilökuntaa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Ministeriön johdon lisäksi myös lukuisia alempia virkamiehiä on jättänyt tehtävänsä.

Morganin lähtö rajavartiostosta tapahtui vain päivä sen jälkeen, kun Trump oli määrännyt kiistellyn muurin rakennettavaksi Meksikon rajalle. Rajavartioston tehtävänä on vastata Yhdysvaltain Meksikon ja Kanadan vastaisten rajojen valvonnasta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa