Sunnuntai, 20.8.2017 
Sami, Samuli, Samu
Ulkomaat

Pariisin kentällä ammutun sukulaisia pidätetty

  • STT
Pariisissa Orlyn lentokentällä vartiosotilaan aseeseen tarttunut mies kertoi olevansa valmis kuolemaan Allahin puolesta, kertoo ranskalainen syyttäjäviranomainen. Sotilaat ampuivat miehen kentällä.

Syyttäjän mukaan hyökkääjän isä, veli ja serkku on pidätetty.

Hyökkääjä oli käskenyt sotilaita laskemaan aseensa ja kertonut, että ihmisiä tulee kuolemaan, syyttäjä kertoi myöhään illalla.

Pariisin Orlyn lentokenttä on avattu jälleen kokonaan liikenteelle. Lentoliikenne pysäytettiin kentällä aamulla poliisioperaation takia.

Poliisiryhmä tutki kenttää mahdollisten räjähteiden ja muiden hyökkääjien varalta.

Tutkintalähteiden mukaan mies oli poliisin tarkkailulistalla. Häntä tutkittiin yhteyksistä radikaaliin islamiin, mutta häntä ei lähteiden mukaan pidetty suurena riskinä.

Sisäministeriön mukaan lentoasemalta evakuoitiin kolmisentuhatta ihmistä.

Sisäministeri Le Roux'n mukaan mies oli sekä poliisin että turvallisuuspalvelun tuntema. Hänellä kerrotaan olleen useita aikaisempia tuomiota, jotka liittyivät huumeisiin ja aseellisiin ryöstöihin. Hänen isäänsä ja veljeään on kuulusteltu tänään.

Edellinen hyökkäys viime kuussa

–  Olimme jonottamassa lennollemme Tel Aviviin, kun kuulimme kolme tai neljä laukausta aivan läheltä. Nyt olemme kaikki tässä lentokentän läheisyydessä, parinsadan metrin päässä, kertoi silminnäkijä Franck Lecam.

–  Kaikkialla on poliiseja, pelastustyöntekijöitä ja sotilaita. Kuulimme eräältä turvallisuuspalvelujen edustajalta, että välikohtaus sattui lähellä portteja 37–38, mistä oli lähtemässä Turkish Airlines -lentoyhtiön lentoja, Lecam jatkoi.

Ranskan presidentti Francois Hollande kutsui välikohtausta "hyökkäykseksi, joka osoittaa, että Ranska on edelleen maalitauluna".

Ranska on edelleen hälytystilassa marraskuussa 2015 tehtyjen Pariisin terrori-iskujen jäljiltä. Niissä sai surmansa 132 ihmistä.