Tiistai, 25.9.2018 
Kullervo
Ulkomaat

Lehti: Erikoinen rikos hämmästyttää Ruotsissa: Rikollisjengi kaappasi ruokakaupan ja jatkoi sen pyörittämistä

  • Karjalainen

Ruotsin Malmössä poliisi on tutkinut erikoista rikosta, jossa rikollosjengi kaappasi elintarvikeliikettä ja jatkoi sen pyörittämistä. Asiasta kertoo ruotsalaislehti Sydsvenskan.

- Olen ollut tällä Malmössä pitkään, mutten ole koskaan nähnyt mitään vastaavaa, Matts Attin Malmön poliisista kertoo Sydsvenskanille.

Tapaus sai alkunsa, kun rikollisjengi alkoi uhkailla kaupan pitäjiä. Nämä lähtivat uhkailujen vuoksi Kööpenhaminaan, ja jättivät liikkeen hoitamisen tuttavilleen. Tämän viikkon keskiviikkona jengi saapui kauppaan ja otti sen haltuunsa.

Kaappaamisen jälkeen he jatkoivat ruokakaupan pyörittämistä vielä vuorokauden ajan. Aivan normaalisti se ei onnistunut: jengi ei päässyt käsiksi kassajärjestelmään, mutta asikkaat maksoivat joko käteisellä tai Swish-rahansiirtopalvelun kautta.

Kaupan pyörittäminen oli mahdollista, koska kaupassa työskennelleet eivät heti uskaltaneet ilmoittaa asiasta poliisille.

- Meillä on hiukan vaikeuksia rikosnimikkeen kanssa. Törkeän kiristyksen lisäksi käytämme omavaltaista menettelyä. Se, että on myynyt tavaroita, joita ei omista voi olla eräänlainen varkaus. Tällaista ei käydä läpi poliisikorkeakoulussa, sanoo Mats Attin ruotsalaislehdelle.

Asiasta kertoi Suomessa ensimmäisenä Helsigin Sanomat.