Tulosta tämä sivu
Ulkomaat

Sisäinen valtataistelu kärjistyi Ukrainan separatistialueella – "Pienet vihreät miehet" liikkeellä nyt Luhanskissa

Itä-Ukrainan separatistialueella näyttää olleen meneillään sisäinen valtataistelu tällä viikolla. Tiistaina sadat tunnuksettomiin maastopukuihin pukeutuneet asemiehet ottivat Luhanskin keskustan valvontaansa.

Kriisi alkoi aiemmin tällä viikolla, kun Luhanskin separatistijohtaja Igor Plotnitski päätti erottaa alueen sisäministeriksi luonnehditun Igor Kornetin. Pian tämän jälkeen Plotnitski syytti Kornetia vallankaappausyrityksestä.

Useiden tahojen mukaan tunnuksettomat sotilaat tukevat Kornetia. Kornet ei ole ottanut julkisesta kantaa syntyneeseen tilanteeseen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kookkaan sotilaskolonnan kerrottiin saapuneen Luhanskiin tiistaina separatistien "kansantasavallan" toisesta keskuksesta Donetskista.

Plotnitskin tilanteesta on liikkunut ristiriitaisia mediatietoja. Ukrainan hallituksen edustajan mukaan Plotnitski olisi paennut keskiviikkona Venäjälle. Toisten lähteiden mukaan hän sen sijaan olisi edelleen Luhanskissa.

Kreml "tietoinen", ei halunnut kommentoida

Venäjän presidentin Vladimir Putinin tiedottaja Dmitri Peskov ilmoitti, että Venäjän johto on tietoinen Luhanskissa syntyneestä tilanteesta. Kreml ei Peskovin mukaan halunnut kommentoida tilannetta.

Venäjä on tukenut separatisteja vuodesta 2014 käydyssä taistelussa Ukrainan hallitusta vastaan. Konfliktissa on menettänyt henkensä yli 10  000 ihmistä.

Vuonna 2014 Venäjä liitti itseensä Ukrainalle kuuluvan Krimin niemimaan.