Keskiviikko, 19.12.2018 
Iikka, Iiro
Ulkomaat

Trump moittii ampumisen aikana floridalaiskoulun ulkopuolella toimettomana seissyttä seriffin apulaista

  • STT
Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump moittii kouluampumisen aikana floridalaiskoulun ulkopuolella toimettomana seissyttä seriffin apulaista. Trumpin mukaan apulainen ei toiminut oikein paineen alla tai oli pelkuri.

Floridan Browardin piirikunnan seriffi Scott Israel kertoi apulaisen toimettomuudesta yhdysvaltalaismedialle. Israel kertoi nähneensä videon, jossa seriffin apulainen seisoo koulun ulkopuolella eikä tee mitään, vaikka apulainen selvästi tiesi, että koulussa on sisällä ampuja.

–  Kun oli aika mennä sisään ja tehdä jotain, hänellä ei joko ollut rohkeutta tai jotain tapahtui, Trump sanoi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Mutta hän takuulla teki huonoa työtä. Siitä ei ole epäilystäkään.

Myös piirikunnan seriffin mukaan apulaisen olisi pitänyt mennä sisään rakennukseen, tunnistaa ampuja ja tappaa hänet. Apulainen irtisanoutui, kun seriffi pidätti hänet virasta.

Opettajat torjuvat ase-ehdotuksen

Viimeviikkoisessa Floridan kouluampumisessa kuoli 17 ihmistä. Teosta epäillään 19-vuotiasta koulun entistä oppilasta. Tapaus on synnyttänyt Yhdysvalloissa kiihkeän keskustelun aselaeista ja aseenkanto-oikeudesta. Trump on muun muassa kertonut voivansa harkita opettajien aseistamista kouluampumisten lopettamiseksi.

Opettajien ammattiliitot ovat suhtautuneet Trumpin ehdotukseen nuivasti. Amerikkalaisten opettajien keskusjärjestön puheenjohtaja Randi Weingarten sanoi olleensa keskiviikkona puhelinkonferenssissa, johon osallistui 60 000 opettajaa. Hänen mukaansa viesti oli selvä –  opettajat eivät halua olla aseistettuja, opettajat haluavat opettaa.

–  Me emme halua olla tarkka-ampujia, eikä meillä koskaan tule olemaan tarvittavaa ammattitaitoa, hän sanoi tiedotteessa.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa