Keskiviikko, 12.12.2018 
Tuovi
Ulkomaat

Venäjä aloittanut Barentsinmerellä suuren sotaharjoituksen

  • STT
Venäjä aloitti keskiviikkona suuren sotaharjoituksen Barentsinmerellä, kertoo Barents Observer -julkaisu. Harjoitus kestää ensi viikon loppuun asti. Venäjän Pohjoisen laivaston mukaan Barentsinmerellä käynnissä oleva sotaharjoitus on sen suurin kymmeneen vuoteen.

Samalla maan läntisessä sotilaspiirissä ja Itämeren laivastossa harjoitellaan joukkotuhoaseiden torjuntaa, kertoi uutistoimisto Tass.

Joukkotuhoaseiden torjuntaharjoitteluun osallistuu yli 30  000 sotilasta. Harjoituksissa on Venäjän puolustusministeriön mukaan myös Iskander-M-ohjusten ja S-400-ilmatorjuntaohjusjärjestelmien kuljetusalustoja sekä joukkotuhoaseiden torjuntaan tarvittavaa erikoiskalustoa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Pohjoisen laivaston suurin so

Venäjän Pohjoisen laivaston mukaan Barentsinmerellä käynnissä oleva sotaharjoitus on sen suurin kymmeneen vuoteen. Harjoitukseen osallistuu 36 sota-alusta tukilaivoineen ja noin 20 ilma-alusta. Lisäksi Kuolan niemimaalla valmiudessa on 150 erilaista raketti- ja tykistöasejärjestelmää.

Harjoituksen takia isoja alueita Barentsinmerellä on suljettu siviililaivoilta ja lentokoneilta.

Norjan armeijan tiedotuksesta kerrotaan Barents Observerille, että Norjalle ei ole kerrottu harjoituksesta. Norja kuitenkin tarkkailee tilannetta.

Barents Observerin sotaharjoitusuutisesta kertoi Suomessa Yle.

Barents Observer on toimittajien omistama itsenäinen Barentsin alueesta ja Arktisesta alueesta kirjoittava verkkojulkaisu.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa