Tiistai, 20.11.2018 
Jalmari, Jari
Ulkomaat

Washington Post: Venäjän hallitukseen yhdistetty hakkeriryhmä loi valeversioita poliittisten instituutioiden sivustoista USA:ssa

  • STT
Venäjän hallitukseen yhdistetty hakkeriryhmä on luonut valeversioita yhdysvaltalaisten poliittisten instituutioiden sivustoista, paljastaa Microsoft. Washington Postin mukaan ryhmän tavoitteena oli hakkeroida sivustolla käyneiden tietokoneita.

Hakkeriryhmä APT28 on yhdistetty Venäjän tiedustelupalveluun. Sen uskotaan sekaantuneen Yhdysvaltain vuoden 2016 presidentinvaaleihin. Yhdysvaltain viranomaiset ovat toistuvasti varoittaneet suuresta mahdollisuudesta, että maan marraskuisiin välivaaleihin aiotaan sekaantua.

Microsoft kertoo, että sivustot luotiin viime kuukausien aikana ja että yritys ehti huomata ne ajoissa. Muuta teknologiayritys ei Washington Postin mukaan paljastanut.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Hakkeriryhmän toimet kohdistuivat muun muassa konservatiiviseen washingtonilaiseen Hudson Institute -ajatushautomoon ja senaatin sivustoihin.

Microsoft ei ole löytänyt todisteita, että valesivustoja olisi käytetty hyökkäyksessä, mutta sivustot ovat voineet sisältää haittaohjelmia, jotka latautuvat automaattisesti tietokoneelle.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa