Maanantai, 19.11.2018 
Elisabet, Liisa
Ulkomaat

YK vaatii Myanmarin sotilasjohtoa syytteeseen kansanmurhasta – kritiikkiä myös rauhannobelistille

  • STT
Raportti kritisoi myös Nobelin rauhanpalkinnon saanutta, maan siviilihallintoa johtavaa Aung San Suu Kyitä. Lehtikuva/AFP Raportti kritisoi myös Nobelin rauhanpalkinnon saanutta, maan siviilihallintoa johtavaa Aung San Suu Kyitä. Lehtikuva/AFP
Facebook antoi porttikieltoja Myanmarin armeijan päällikölle ja muulle sotilasjohdolle sekä poisti maan armeijaan liittyviä sivuja. Sosiaalisen median jätti kertoi päätöksestään sen jälkeen, kun YK:n alaisen ryhmän selvitys vaati maan sotilasjohtoa syytteeseen rohingya-muslimien kansanmurhasta.

–  Annamme porttikiellon Facebookiin 20 burmalaiselle henkilölle ja organisaatiolle, Facebook kertoi tiedotteessaan.

Facebook kertoi haluavansa ehkäistä palvelunsa käyttämisen etnisten ja uskonnollisten jännitteiden lietsomiseen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Myanmarin ihmisoikeustilannetta selvittänyt YK:n alainen ryhmä vaati maanantaina, että Myanmarin armeijan päällikköä ja viittä muuta sotilasjohtajaa syytettäisiin kansainvälisessä tuomioistuimessa rohingya-muslimien kansanmurhasta. Selvitysryhmän mukaan sotilasjohtoa tulee syyttää lisäksi sotarikoksista ja rikoksista ihmisyyttä vastaan.

Tänään julkaistu raportti kritisoi myös Nobelin rauhanpalkinnon saanutta, maan siviilihallintoa johtavaa Aung San Suu Kyitä. Suu Kyi ei ole ryhmän mukaan käyttänyt poliittista asemaansa tai muuta auktoriteettiaan estääkseen tapahtumia.

Rohingya-muslimeja on syrjitty buddhalaisvaltaisessa Myanmarissa vuosikymmeniä. Heidän joukkopakonsa alkoi vuosi sitten armeijan aloitettua operaation rohingya-sissejä vastaan Rakhinessa. YK on kutsunut Myanmarin toimintaa etniseksi puhdistukseksi. Miljoona rohingyaa asuu Bangladeshin ja Myanmarin rajalla maailman suurimmalla pakolaisleirillä.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa