Tiistai, 20.11.2018 
Jalmari, Jari
Ulkomaat

Trump: Meksikon kanssa saavutettu todella hyvä sopimus

  • STT
USA:n presidentin Donald Trumpin mukaan Yhdysvallat aloittaa pian kauppaneuvottelut myös Kanadan kanssa. LEHTIKUVA/AFP USA:n presidentin Donald Trumpin mukaan Yhdysvallat aloittaa pian kauppaneuvottelut myös Kanadan kanssa. LEHTIKUVA/AFP
Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin mukaan Yhdysvallat ja Meksiko ovat saavuttaneet "todella hyvän sopimuksen" käymissään kauppaneuvotteluissa.

Trumpin mukaan Yhdysvallat aloittaa pian kauppaneuvottelut myös Kanadan kanssa.

–  Tämä on suuri päivä kaupankäynnille. Tämä on todella hyvä sopimus molemmille maille, Trump sanoi maanantaina.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Yhdysvaltain ja Meksikon edustajat ovat viime viikkojen ajan viimeistelleet Pohjois-Amerikan vapaakauppasopimuksen Naftan uudistamista samalla kun Kanada on odottanut omaa neuvotteluvuoroaan.

Trump sanoi soittavansa Kanadan pääministerille Justin Trudeaulle pikapuoliin asian tiimoilta.

Meksikon presidentti Enrique Pena Nieto puolestaan kirjoitti Twitterissä uskovansa, että Naftan uudistaminen voidaan saada päätökseen vielä tällä viikolla. Nieto kertoi keskustelleensa asiasta puhelimessa Trudeaun kanssa.

Kanada, Meksiko ja Yhdysvallat ovat neuvotelleet Naftan uudistamisesta jo yli vuoden ajan. Trump on halunnut uudistaa vuonna 1994 solmitun Nafta-sopimuksen, sillä se on hänen mukaansa johtanut yhdysvaltalaisten teollisuustyöpaikkojen siirtymiseen Meksikoon.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa