Torstai, 15.11.2018 
Janika, Janita
Ulkomaat

Britannia harkitsee kieltävänsä energiajuomien myynnin lapsille

  • STT
Britannian hallitus on käynnistänyt selvityksen mahdollisuudesta kieltää energiajuomien myynti lapsille ja nuorille. Pääministeri Theresa May kannattaa kieltoa energiajuomien sisältämän sokeri- ja kofeiinimäärän vuoksi. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO Britannian hallitus on käynnistänyt selvityksen mahdollisuudesta kieltää energiajuomien myynti lapsille ja nuorille. Pääministeri Theresa May kannattaa kieltoa energiajuomien sisältämän sokeri- ja kofeiinimäärän vuoksi. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO
Britannian hallitus on käynnistänyt selvityksen mahdollisuudesta kieltää energiajuomien myynti lapsille ja nuorille. Pääministeri Theresa May kannattaa kieltoa energiajuomien sisältämän sokeri- ja kofeiinimäärän vuoksi.

–  Lapsuusajan ylipaino on yksi suurimmista terveydenhuollon haasteista, joita tällä maalla on vastassaan. Tuhannet nuoret ihmiset kuluttavat energiajuomia, usein koska niitä myydään halvemmalla kuin virvoitusjuomia, pääministeri sanoi lausunnossa.

Britannia painii läntisen maailman pahimpiin kuuluvien lasten ylipaino-ongelman kanssa. Hallitus arvioi, että kaksi kolmasosaa 10–17-vuotiaista ja neljäsosa 6–9-vuotiaista juo säännöllisesti energiajuomia, jotka on liitetty muun muassa päänsärkyihin ja hyperaktiivisuuteen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa