Maanantai, 12.11.2018 
Virpi
Ulkomaat

Afrikassa aseelliset konfliktit voineet johtaa jopa viiden miljoonan lapsen kuolemaan

  • STT
Lapset ovat joutuneet kärsimään aseellisten konfliktien vaikutuksista muun muassa Kongon demokraattisessa tasavallassa. Lehtikuva / AFP Lapset ovat joutuneet kärsimään aseellisten konfliktien vaikutuksista muun muassa Kongon demokraattisessa tasavallassa. Lehtikuva / AFP
Afrikassa jopa viisi miljoonaa alle 5-vuotiasta lasta on voinut kuolla viime vuosikymmeninä aseellisten konfliktien seurauksena, arvioidaan tuoreessa tutkimuksessa. Tutkijoiden mukaan luku on selvästi aiempia arvioita suurempi. Valtaosa kuolleista on enintään 1-vuotiaita.

Arvio perustuu vertailuun, jossa tarkasteltiin yli 15  000 konfliktia koskevia tietoja sekä lasten syntymä- ja kuolleisuustilastoja vuosina 1995–2015.

Tutkijat analysoivat tietojen perusteella, miten konfliktit ovat vaikuttaneet lähialueella asuvien lasten kuolemiin. Tutkijat tähdentävät, että aseellisilla konflikteilla on pitkäkestoinen vaikutus lasten kuolleisuuteen, sillä ne vaikuttavat lapsiin myös välillisesti muun muassa heikkenevän terveydenhuollon ja aliravitsemuksen takia.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tutkimus julkaistiin lääketieteellisessä Lancet-lehdessä.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa