Sunnuntai, 18.11.2018 
Tenho
Ulkomaat

Trump uhkaili taas potkaisevansa Kanadan Naftasta

  • STT
Kanadan ulkoministeri Chrystia Freeland kommentoi asiaa lehdistölle viikon kestäneiden keskustelujen jälkeen Washingtonissa. LEHTIKUVA/AFP Kanadan ulkoministeri Chrystia Freeland kommentoi asiaa lehdistölle viikon kestäneiden keskustelujen jälkeen Washingtonissa. LEHTIKUVA/AFP
Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin mukaan Kanada voidaan sivuuttaa uutta Pohjois-Amerikan vapaakauppasopimusta Naftaa tehtäessä.

–  Jos emme saa aikaan reilua sopimusta Yhdysvalloille, Kanada tulee jäämään ulkopuolelle. Kongressin ei pidä puuttua näihin neuvotteluihin tai lopetan koko Naftan ja tulemme toimeen paljon paremmin, Trump tviittasi lauantaina.

Amerikkalaisten ja kanadalaisten neuvottelijoiden on määrä kokoontua uudelleen keskiviikkona yrittämään sopimusta. Kanadan ulkoministeri Chrystia Freeland ehti jo perjantaina sanoa sopimuksen olevan käden ulottuvilla, jos joustavuutta löytyy.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Naftaan kuulu Yhdysvaltain ja Kanadan lisäksi myös Meksiko. Meksikon kanssa käytyjen neuvotteluiden kerrottiin päätyneen sopuun jo alkuviikosta.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa