Tiistai, 20.11.2018 
Jalmari, Jari
Ulkomaat

Jemenin sisällissotaan yritetään löytää helpotusta

  • STT
YK:n mukaan neuvotteluissa olisi myös tarkoitus sopia ehdoista, joilla osapuolet suostuisivat aloittamaan rauhanneuvottelut. Kuva: Lehtikuva/AFP YK:n mukaan neuvotteluissa olisi myös tarkoitus sopia ehdoista, joilla osapuolet suostuisivat aloittamaan rauhanneuvottelut. Kuva: Lehtikuva/AFP
Jemenin sisällissodan osapuolet aloittavat tulevalla viikolla YK:n kokoon kutsumat neuvottelut Genevessä. Kohtaamista ei voida pitää varsinaisina rauhanneuvotteluina, vaikka sekä huthi-kapinalliset että Jemenin hallitus ovat luvanneet lähettää paikalle valtuuskunnat.

Osapuolet eivät tapaa torstaina alkavissa neuvotteluissa suoraan, vaan tarkoituksena on lähinnä yrittää sopia tuhansien sotavankien vaihdosta sekä Jemenin tärkeimmän sataman Hodeidan käytöstä avustuskuljetuksiin.

YK:n mukaan neuvotteluissa olisi myös tarkoitus sopia ehdoista, joilla osapuolet suostuisivat aloittamaan rauhanneuvottelut.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Jemen kuului maailman köyhimpiin maihin jo ennen vuotta 2015 alkanutta sotaa, ja on sen jälkeen vajonnut entistä syvemmälle talouskurimukseen. Sodassa on kuollut yli 10  000 ihmistä ja sitä pidetään yhtenä maailman pahimmista humanitaarisista kriiseistä.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa