Maanantai, 24.9.2018 
Alvar, Auno
Ulkomaat

WHO: 1,4 miljardia ihmistä sairastumisvaarassa liikkumattomuuden vuoksi

  • STT
WHO suosittaa vähintään kahta ja puolta tuntia keskiraskasta liikuntaa viikossa.  LEHTIKUVA / MIKKO STIG WHO suosittaa vähintään kahta ja puolta tuntia keskiraskasta liikuntaa viikossa. LEHTIKUVA / MIKKO STIG
Maailmassa yli neljännes aikuisväestöstä eli yli 1,4 miljardia ihmistä lukeutuu vakavien sairauksien riskiryhmään liian vähäisen liikunnan vuoksi. Asiasta raportoi Maailman terveysjärjestö WHO.

Järjestön mukaan diabetes, sydän- ja verisuonisairaudet ja syöpäkasvaimet uhkaavat maailman joka kolmatta naista ja neljännestä miehistä. Riskiryhmään lukeutuvat ennen kaikkea vauraiden maiden kansalaiset, joiden ravinnossa on runsaasti energiaa ja joiden työ on istumapainotteisempaa.

WHO:n mukaan ihmisten aktiivisuus on pysynyt lähes muuttumattomana jo 2000-luvun alkupuolelta saakka. Järjestö suosittaa vähintään kahta ja puolta tuntia keskiraskasta liikuntaa viikossa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tutkimuksessa tarkasteltiin 1,9 miljoonaa ihmistä 168 eri maasta ja se julkaistiin lääketieteellisessä Lancet-lehdessä keskiviikkona.