Tiistai, 20.11.2018 
Jalmari, Jari
Ulkomaat

Mielenosoittajat sytyttivät Iranin Basran-konsulaatin tuleen

  • STT
Huonoja julkisia palveluja protestoineet mielenosoittajat ovat aiemmin polttaneet Irakin paikallishallinnon sekä puolueiden ja puolisotilaallisten joukkojen toimistoja. LEHTIKUVA / AFP Huonoja julkisia palveluja protestoineet mielenosoittajat ovat aiemmin polttaneet Irakin paikallishallinnon sekä puolueiden ja puolisotilaallisten joukkojen toimistoja. LEHTIKUVA / AFP
Irakin Basrassa mielenosoittajat ovat sytyttäneet tuleen Iranin konsulaatin. Huonoja julkisia palveluja protestoineet mielenosoittajat ovat aiemmin polttaneet Irakin paikallishallinnon sekä puolueiden ja puolisotilaallisten joukkojen toimistoja.

Tuoreimmat mielenosoitukset Basrassa käynnistyivät tiistaina, kun 30  000 ihmistä joutui sairaalaan juotuaan saastunutta vettä.

Paikallisen ihmisoikeusjärjestön mukaan ainakin yhdeksän mielenosoittajaa on sen jälkeen kuollut yhteenotoissa maan turvallisuusjoukkojen kanssa. Irakin hallitus kokoontuu huomenna hätäkokoukseen Basran tilanteen vuoksi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Mielenosoitukset käynnistyivät Basrassa ensimmäistä kertaa heinäkuussa ja levisivät sieltä muualle Irakiin.

Irak on ollut poliittisessa umpikujassa viime kevään vaaleista asti, eikä uutta hallitusta ole pystytty muodostamaan. Kevään vaalit voittanut shiiajohtaja Muqtada al-Sadr on vaatinut hallitukselta radikaaleja ja nopeita muutoksia tai eroa.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa