Keskiviikko, 21.11.2018 
Hilma
Ulkomaat

Venäjä syyttää Syyrian kapinallisia "provokaation" suunnittelusta

  • STT
Suurhyökkäyksen Idlibiin on arvioitu olevan vain ajan kysymys. LEHTIKUVA/AFP Suurhyökkäyksen Idlibiin on arvioitu olevan vain ajan kysymys. LEHTIKUVA/AFP
Venäjä väittää, että sillä on kiistämättömiä todisteita siitä, että Syyrian kapinalliset suunnittelevat "provokaatiota" Idlibissä. Venäjän mukaan kapinalliset voisivat perustella sillä länsimaiden väliintulon.

Venäjän armeijan tiedottajan mukaan Idlibiin perääntyneet kapinalliset suunnittelevat siviilien tappamista ja valkokypärät ovat juonessa mukana. Valkokypärät on syyrialainen siviilejä suojeleva vapaaehtoisten auttajien yhteisö, joka tunnetaan valkoisista kypäristään.

Aiemmin Venäjä on syyttänyt valkokypäriä muun muassa Dumassa tehdystä kemiallisten aseiden iskusta. Kansainvälinen yhteisö on syyttänyt iskusta Syyrian hallintoa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Venäjä esitti väitteensä samaan aikaan, kun se kiihdytti Idlibin pommittamista. Syrian Observatory for Human Rights -järjestön mukaan Syyrian hallitusta tukevan Venäjän pommikoneet ovat tänään tehneet Idlibiin kymmeniä ilmahyökkäyksiä.

Luoteis-Syyriassa sijaitseva Idlib on viimeinen merkittävä alue, joka on edelleen kapinallisten hallussa. Suurhyökkäyksen Idlibiin on arvioitu olevan vain ajan kysymys.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa