Tulosta tämä sivu
Ulkomaat

Ryanairin saksalaishenkilökunta menossa lakkoon, toista sataa lentoa peruuntunee

Ryanairin henkilöstö lakkoili elokuussa kaikkialla Euroopassa. Saksalaisten mukaan neuvottelut eivät ole sen jälkeen edenneet, vaikka elokuussa muuta luvattiin. LEHTIKUVA / AFP Ryanairin henkilöstö lakkoili elokuussa kaikkialla Euroopassa. Saksalaisten mukaan neuvottelut eivät ole sen jälkeen edenneet, vaikka elokuussa muuta luvattiin. LEHTIKUVA / AFP
Halpalentoyhtiö Ryanair peruu keskiviikkona 150 Saksasta lähtevää tai sinne tulevaa lentoa 400:sta. Peruutuksien syynä on saksalaisten lentäjien ja matkustamohenkilökunnan vuorokauden mittainen työnseisaus.

Lentäjiä, lentoemäntiä ja stuertteja edustavat ammattiliitot vaativat sekä palkankorotusta että parempia työoloja. Ryanairin henkilöstö lakkoili elokuussa kaikkialla Euroopassa. Saksalaisten mukaan neuvottelut eivät ole sen jälkeen edenneet, vaikka muuta luvattiin.

Ryanair taas uhkaili työntekijöitä työpaikkojen vähentämisellä, etenkin pienemmillä saksalaisilla lentokentillä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Emme voi hyväksyä sitä, että liitto joka edustaa Ryanairin saksalaisia lentäjiä, uhkaa asiakkaittemme matkasuunnitelmia lyhyellä varoitusajalla, vaikka lentäjät ansaitsevat 190  000 euroa vuodessa ja tekevät viisipäiväistä viikkoa, jota seuraa neljän päivän vapaa, puhisi Ryanairin edustaja Kenny Jacobs.