Maanantai, 17.12.2018 
Raakel
Ulkomaat

Ruotsidemokraatit lupaa tukensa porvariallianssin puhemiesehdokkaalle

  • STT
Ruotsidemokraattien puheenjohtaja Jimmie Åkesson sanoo, että maltillinen kokoomus on puolue, jolla on parhaat edellytykset johtaa hallitusta jossakin kokoonpanossa. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO Ruotsidemokraattien puheenjohtaja Jimmie Åkesson sanoo, että maltillinen kokoomus on puolue, jolla on parhaat edellytykset johtaa hallitusta jossakin kokoonpanossa. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO
Ruotsissa ruotsidemokraatit aikoo äänestää valtiopäivillä porvariallianssin puhemiesehdokkaan puolesta. Asiasta kertoo ruotsidemokraattien puheenjohtaja Jimmie Åkesson.

Ilmoitus tarkoittaa käytännössä sitä, että puhemieheksi tulee mitä todennäköisimmin maltillista kokoomusta edustava Andreas Norlén.

Åkesson kirjoittaa, että ruotsidemokraattien mielestä kokoomus on puolue, jolla on parhaat edellytykset johtaa hallitusta jossakin kokoonpanossa. Ruotsidemokraatit haluaa hänen mukaansa tässä tilanteessa noudattaa periaatetta, jonka mukaan puhemiespaikka on suurimmalla hallituspuolueella.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Ruotsin äskettäisissä valtiopäivävaaleissa ruotsidemokraatit sai vahvan vaa'ankieliaseman. Kumpikaan suurista valtablokeista ei saanut paikkaenemmistöä, ja hallitusneuvotteluista on ennustettu vaikeita.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa