Maanantai, 10.12.2018 
Jutta
Ulkomaat

Oppositiojohtaja Navalnyi pidätettiin heti vankilasta vapauduttuaan

  • STT
Aleksei Navalnyi kärsi kuukauden vankeusrangaistuksen luvattoman mielenosoituksen järjestämisestä. LEHTIKUVA/AFP Aleksei Navalnyi kärsi kuukauden vankeusrangaistuksen luvattoman mielenosoituksen järjestämisestä. LEHTIKUVA/AFP
Venäjällä oppositiojohtaja Aleksei Navalnyi on pidätetty uudelleen, kertoo hänen edustajansa. Navalnyi otettiin kiinni heti, kun pääsi vapaaksi vankilasta. Edustajan mukaan oppositiojohtaja vietiin poliisiasemalle Moskovan keskustassa.

Navalnyin epäillään tälläkin kertaa rikkoneen mielenilmauksien järjestämistä koskevia lakeja. Oikeuskäsittely on määrä pitää vielä tänään. Jos Navalnyi tuomitaan, hän saa maksimissaan 20 päivän vankeusrangaistuksen.

Navalnyi vapautui juuri kärsittyään kuukauden vankeusrangaistuksen luvattoman mielenosoituksen järjestämisestä. Oppositiojohtajan mukaan hänet haluttiin vankilaan, jottei hän voinut osallistua viime viikonlopun Moskovan suureen mielenosoitukseen eläkeiän nostoa vastaan. Hallitus suunnittelee nostavansa naisten eläkeiän 60:een ja miesten 65 vuoteen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Navalnyi kärsi kuukauden vankilatuomion myös kesäkuussa, kun hän järjesti protesteja Venäjän presidentin Vladimir Putinin virkaanastujaisten alla. Hänen vapautettiin samana päivänä, kun jalkapallon MM-kisat alkoivat Venäjällä.

Navalnyi yritti myös ottaa osaa presidentinvaaleihin toukokuussa, mutta hänen osallistumisensa kiellettiin oikeusjuttujen takia.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa