Maanantai, 17.12.2018 
Raakel
Ulkomaat

Ruotsin valtiopäivät äänestää Löfvenin luottamuksesta – hallitusratkaisu täysin levällään

  • STT
Löfvenin odotetaan häviävän äänestyksen mutta jatkavan toimitusministeristön vetäjänä kunnes uusi hallitus on muodostettu. LEHTIKUVA / Antti Aimo-Koivisto Löfvenin odotetaan häviävän äänestyksen mutta jatkavan toimitusministeristön vetäjänä kunnes uusi hallitus on muodostettu. LEHTIKUVA / Antti Aimo-Koivisto
Yritykset muodostaa Ruotsiin uusi hallitus pääsevät tänään alkamaan, kun valtiopäivät äänestää istuvan pääministeri Stefan Löfvenin luottamuksesta. Löfvenin odotetaan häviävän äänestyksen porvariblokin ja ruotsidemokraattien äänin, mutta jatkavan toimitusministeristön vetäjänä kunnes uusi hallitus on muodostettu.

Eilen edustajat valitsivat valtiopäivien puhemieheksi maltillisen kokoomuksen Andreas Norlénin. Muut paikat menivät sosiaalidemokraateille, vasemmistopuolueelle ja keskustalle. Ruotsidemokraatit syrjäytettiin puhemiehistöstä kokonaan.

Maltillisen kokoomuksen puheenjohtaja Ulf Kristersson päässee yrittämään hallituksen muodostamista, mutta porvariblokki ei aio ottaa vastaan ruotsidemokraattien tukea. Löfven on vuorostaan ilmoittanut, etteivät sosiaalidemokraatit ole valmiita tukemaan porvarien vähemmistöhallitusta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Koska toimivaa hallituspohjaa ei ole näköpiirissä, odotetaan tunnustelujen kestävän pitkään.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa