Maanantai, 10.12.2018 
Jutta
Ulkomaat

USA:n puolustusministeriö määräsi F-35-hävittäjät lentokieltoon – F-35 on yksi Suomen Hornet-hävittäjien seuraajaehdokkaista

  • STT
F-35-ohjelman edustajan mukaan Yhdysvaltojen lisäksi myös sen kansainväliset kumppanit, kuten Britannia ja Israel, ovat väliaikaisesti keskeyttäneet lennot kyseisillä hävittäjillä.  LEHTIKUVA / AFP F-35-ohjelman edustajan mukaan Yhdysvaltojen lisäksi myös sen kansainväliset kumppanit, kuten Britannia ja Israel, ovat väliaikaisesti keskeyttäneet lennot kyseisillä hävittäjillä. LEHTIKUVA / AFP

Yhdysvaltain puolustusministeriö Pentagon määräsi torstaina F-35-hävittäjät lentokieltoon tarkastusten ajaksi. Syynä on harjoituslennolla olleelle hävittäjälle syyskuun lopulla sattunut turma.

F-35B-hävittäjä tuhoutui Etelä-Carolinassa tapahtuneessa turmassa täysin. Lentäjä pelastui heittoistuimella.

F-35-ohjelman edustajan mukaan Yhdysvaltojen lisäksi myös sen kansainväliset kumppanit, kuten Britannia ja Israel, ovat väliaikaisesti keskeyttäneet lennot kyseisillä hävittäjillä, kun moottorien polttoaineletkut käydään läpi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tutkimusten odotetaan kestävän yhdestä kahteen vuorokautta.

Yhdysvaltain kongressin tarkastusvirasto nosti kesällä raportissaan esiin useita puutteita, jotka pitäisi korjata ennen kuin hävittäjien täysimittainen tuotanto voi alkaa.

F-35 on yksi ehdokkaista Suomen Hornet-hävittäjien seuraajaksi.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa