Maanantai, 19.11.2018 
Elisabet, Liisa
Ulkomaat

Autopommeja räjähtänyt Mogadishussa – parikymmentä kuollut, haavoittuneita yli 40

  • STT
Autopommihyökkäyksen tekijäksi ilmoittautui tavalliseen tapaan terroristijärjestö al-Shabaab. LEHTIKUVA / AFP Autopommihyökkäyksen tekijäksi ilmoittautui tavalliseen tapaan terroristijärjestö al-Shabaab. LEHTIKUVA / AFP
Somalian pääkaupungissa Mogadishussa on räjähtänyt kaksi isoa autopommia. Pommit räjähtivät lähellä kahta suosittua hotellia ja poliisin rikostutkintayksikön päämajaa. Samalta alueelta kuultiin räjähdyksen jälkeen laukauksia.

Poliisin mukaan parikymmentä on kuollut ja uhrimäärä todennäköisesti kasvaa. Haavoittuneita on yli 40. Viranomaisten mukaan valtaosa uhreista oli satunnaisia ohikulkijoita.

Myös läheiset rakennukset ovat kärsineet vaurioita.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Hyökkäyksen tekijäksi ilmoittautui tavalliseen tapaan terroristijärjestö al-Shabaab.

Poliisin mukaan hyökkäyksen kohde oli hotelli Sahafi, mutta turvallisuusjoukot onnistuivat pysäyttämään sen. Kolme hyökkääjää tapettiin, minkä lisäksi yksi heistä kuoli räjäytettyään itsemurhapommin hotellin luona.

Al-Shabaab on tehnyt Mogadishussa aiemmin lukuisia terrori-iskuja. Se on taistellut Somalian hallitusta vastaan jo toistakymmentä vuotta. Välillä järjestö ehti saada Mogadishun hallintaansa, mutta Afrikan unionin joukot häätivät sen pääkaupungista vuonna 2011. Al-Shabaab hallitsee silti yhä osia maasta.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa