Maanantai, 27.5.2019 
Ritva
Ulkomaat

Kaliforniaa piinaavien maastopalojen uhriluku kasvoi jälleen, Pohjois-Kaliforniassa vahvistettu 42 kuollutta

  • STT
Kovat tuulet ja kuiva maasto ovat lietsoneet paloja, joita on yritetty sammuttaa jo useita päiviä. Satojatuhansia ihmisiä on käsketty evakuoitumaan palojen tieltä.  LEHTIKUVA/AFP Kovat tuulet ja kuiva maasto ovat lietsoneet paloja, joita on yritetty sammuttaa jo useita päiviä. Satojatuhansia ihmisiä on käsketty evakuoitumaan palojen tieltä. LEHTIKUVA/AFP
Kaliforniassa riehuvien maastopalojen uhriluku on jälleen noussut. Paikallisen sheriffin Kory Honean mukaan Pohjois-Kalifornian palossa on kuollut ainakin 42 ihmistä, mikä tekee siitä historiallisen tuhoisan. Samaan aikaan maastopalot korventavat myös Etelä-Kaliforniaa, missä on toistaiseksi raportoitu kahdesta kuolleesta.

Kovat tuulet ja kuiva maasto ovat lietsoneet paloja, joita on yritetty sammuttaa jo useita päiviä. Paloja sammuttamassa on yli 5  000 palomiestä, ja heitä on saapunut aina Washingtonin ja Texasin osavaltioista saakka.

Satojatuhansia ihmisiä on käsketty evakuoitumaan palojen tieltä. Paikallinen 64-vuotias Glenn Simmons on nukkunut autossaan torstaista lähtien, koska hän ei löytänyt paikkaa tilapäismajoituksesta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Suunnittelin muuttavani muualle osavaltiosta tai eteläiseen Kaliforniaan. Kaikki on palanut. Minulla on vaatteeni ja reppuni. Siinä se aikalailla onkin, hän kertoo lähellä Chicon kaupunkia uutistoimisto AFP:lle.

Ainakin 6  500 rakennusta on tuhoutunut paloissa pelkästään Paradisen alueella.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa