Perjantai, 24.5.2019 
Tuukka, Touko
Ulkomaat

Neljä kuoli sairaala-ampumisessa Chicagossa, kuolleiden joukossa poliisi, ampuja ja ilmeisesti hänen tyttöystävänsä

  • STT
Chicagossa Yhdysvalloissa sairaala-alueella tapahtuneessa ampumisessa on poliisin mukaan neljä kuollutta. Poliisin tiedottaja kertoo Twitterissä, että kaikki uhrit ovat kuolleet saamiinsa vammoihin.

–  Kolme viatonta uhria ja yksi pelkurimainen ampuja, joka ei ansaitse tulla nimetyksi, kuolivat tänään, tviittasi Chicagon poliisin tiedottaja Anthony Guglielmi.

Chicago Tribunen mukaan yksi kuolleista on ilmeisesti ampujan tyttöystävä. Lisäksi poliisi on vahvistanut yhden poliisin kuolleen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Ampuminen tapahtui Mercyn sairaalan alueella Chicagon keskustan eteläpuolella. Sairaalan mukaan vaaratilanne on ohi.

Silminnäkijät kertoivat nähneensä miehen puhuvan sairaalan edustalla naisen kanssa, kun hän yhtäkkiä ampui naista kolme kertaa rintaan. Nainen oli ilmeisesti hänen tyttöystävänsä.

–  Ja kun hän kaatui maahan, hän ampui häntä vielä kolme kertaa lisää, kertoi silminnäkijä James Gray, jonka mukaan näky oli kuin jostakin elokuvasta.

–  He vain kävelivät ja juttelivat ja hän alkoi ampua. Se ei ollut mikään kiivas keskustelu.

Pian tämän jälkeen paikalle saapui poliiseja, joiden kanssa ampuja vaihtoi laukauksia. Sen jälkeen hän meni sisälle sairaalaan, missä hän jatkoi ampumista ilmeisen sattumanvaraisesti.

Ihmiset yrittivät piiloutua sairaalassa

Sairaalan sisällä syntyi paniikkia ja kaaosta, kun ihmiset yrittivät paeta ja piiloutua. Silminnäkijä Hector Avitia oli odotushuoneessa ja näki ensimmäisen ampumisen ikkunan läpi. Ampujan tullessa sisään hän piiloutui tiskin taakse. Avitia kertoi, ettei koskaan ole ollut niin peloissaan.

–  Hän olisi hyvin voinut ampua myös meitä kohti, koska hän ampui kuin hullu. Ja hän selvästi osasi ampua, koska hän piteli asetta molemmilla käsillään, Avitia kertoi.

Ammuttuaan hyökkääjää poliisi teki sairaalassa perusteellisia etsintöjä siltä varalta, että ampujia olisi useampia.

Yhdysvalloissa on tapahtunut viime viikkoina useita tuhoisia joukkoampumisia. Lokakuun lopussa 11 ihmistä kuoli joukkoampumisessa synagogassa Pittsburghissa, ja vajaat kaksi viikkoa sitten ampuja surmasi 12 ihmistä kalifornialaisessa baarissa.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa