Maanantai, 27.5.2019 
Ritva
Ulkomaat

Interpol äänestää uudesta johtajasta, Venäjän ehdokas vahvoilla

  • STT
Valinta on herättänyt etukäteen kiistelyä, koska vahva ehdokasta uudeksi johtajaksi on Interpolin nykyinen apulaisjohtaja Aleksandr Prokoptshuk.  LEHTIKUVA/AFP Valinta on herättänyt etukäteen kiistelyä, koska vahva ehdokasta uudeksi johtajaksi on Interpolin nykyinen apulaisjohtaja Aleksandr Prokoptshuk. LEHTIKUVA/AFP
Kansainvälinen poliisijärjestö Interpol valitsee tänään itselleen uuden johtajan. Jäsenvaltioiden edustajat äänestävät asiasta kokouksessaan Dubaissa. Valinta on herättänyt etukäteen kiistelyä, koska vahva ehdokasta uudeksi johtajaksi on Interpolin nykyinen apulaisjohtaja Aleksandr Prokoptshuk.

Yhdysvallat ilmoitti eilen kannattavansa järjestön virkaatekevän johtajan Kim Jong-yangin valintaa Interpolin johtoon.

Ainakin Ukraina ja Liettua ovat uhanneet erota järjestöstä, jos Interpol valitsee Venäjän ehdokkaan sen johtoon.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Arvostelijoiden mukaan Prokoptshuk on ollut henkilökohtaisesti vastuussa useista kansainvälisistä niin kutsutuista red notice -pidätysmääräyksistä, joita Venäjä on Interpolin kautta antanut poliittisista vastustajistaan.

Venäjä syytti eilen kovin sanoin Prokoptshukin arvostelijoita kansainvälisen järjestön johtajavalintaan sekaantumisesta ja Interpolin äänestyksen politisoinnista.

Äänestyksen voittaja toimii poliisijärjestön johdossa tehtävästä eronneen kiinalaisen Meng Hongwein loppukauden vuoteen 2020 saakka.

Paikka avautui kun Interpolin Meng pidätettiin kotimaassaan Kiinassa korruptiosta syytettynä.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa