Tiistai, 21.5.2019 
Konsta, Kosti, Konstantin
Ulkomaat

Jemenissä kuollut liki 85 000 lasta nälkään ja tauteihin, kertoo järjestö

  • STT
YK:n mukaan nälänhätä uhkaa Jemenissä nyt 14:ää miljoonaa ihmistä. LEHTIKUVA/AFP YK:n mukaan nälänhätä uhkaa Jemenissä nyt 14:ää miljoonaa ihmistä. LEHTIKUVA/AFP
Liki 85 000:n alle viisivuotiaan lapsen arvellaan kuolleen äärimmäiseen nälkään ja tauteihin Jemenissä sen jälkeen kun konflikti kiihtyi huhtikuussa 2015, kertoo Pelastaa Lapset -järjestö. YK:n mukaan nälänhätä uhkaa Jemenissä nyt 14:ää miljoonaa ihmistä.

– Jokaista pommeihin ja luoteihin kuollutta lasta kohden kymmenet kuolevat nälkään. Tämä olisi täysin estettävissä, sanoo järjestön Jemenin maajohtaja Tamer Kirolos tiedotteessa.

Saudi-Arabian ja Arabiemiraattien johtaman liittouman vuosi sitten asettaman saarron jälkeen avun tarpeessa olevien ihmisten lukumäärä on kasvanut dramaattisesti.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

– Kaikkein haavoittuvimmille lapsille on kiireellisesti toimitettava ravinteikasta ruokaa Jemenissä. Runsaalla 50 eurolla voi ruokkia seitsenhenkisen perheen kokonaisen kuukauden. Yksikin lapsi, joka kuolee nälkään, on yksi lapsi liikaa, jatkaa Kirolos.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa