Maanantai, 20.5.2019 
Karoliina, Lilja, Lilli
Ulkomaat

Ruotsin Malmön voimakas räjähdys kuului ympäri kaupunkia – ravintola kärsi merkittäviä vahinkoja

  • STT
Ruotsissa Malmössä ravintola on saanut vaurioita voimakkaan räjähdyksen takia. Poliisin mukaan ei ole kuitenkaan merkkejä siitä, että kukaan ihminen olisi saanut vammoja. Aftonbladet kertoo räjähdyksen tapahtuneen hieman ennen puolta yötä. Voimakas räjähdys kuului ympäri kaupunkia ja hätäkeskus sai asiasta useita soittoja.

Räjähdyspaikalla on pommiryhmä, mutta vielä ei ole selvää, mistä pamahdus johtui.

–  Kansallinen pommiryhmä on paikalla ja tekee niin sanottua räjähdyksen jälkeistä tutkintaa, lisäksi yritetään etsiä merkkejä siitä, mikä on räjähtänyt. Voimme muun muassa löytää sekä DNA:ta että sormenjälkiä, ne eivät ole aina välttämättä kaikkia tuhoutuneet, poliisista sanotaan Aftonbladetin mukaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Poliisin mukaan tällaisissa tapauksessa ei ole usein kyse pommista.

Paikalla on lisäksi rikostutkijoita, jotka yrittävät löytää merkkejä mahdollisesta tekijästä. Poliisi on kuullut jo muutamia silminnäkijöitä. SVT:n haastatteleman poliisin mukaan tällä hetkellä tärkeimmät tiedot tapahtumien kulusta saadaan kuitenkin valvontakameroista.

Vaikka henkilövahingoilta tiettävästi vältyttiin, taloudelliset vahingot ovat merkittäviä. Muun muassa ravintolan sisätilat ja julkisivu ovat tuhoutuneet pahoin. SVT:n toimittajan mukaan kiinteistön rakennusmateriaalia on lentänyt noin 20 metrin päähän rakennuksesta.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa