Lauantai, 6.6.2020 
Kyösti, Kustaa, Kustavi
Ulkomaat

Puolueet vahvistavat: Ruotsissa kaksi hallitusvaihtoehtoa

  • STT
Hallitusta on Ruotsissa yrittänyt saada kokoon muun muassa sosiaalidemokraattien Stefan Löfven. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN Hallitusta on Ruotsissa yrittänyt saada kokoon muun muassa sosiaalidemokraattien Stefan Löfven. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN
Ruotsissa ratkaistaan hallituskysymystä kahden vaihtoehdon välillä. Puolueiden kotisivuilla julkaistujen ehdotusten mukaan tarjolla ovat joko sosiaalidemokraattien ja ympäristöpuolueen tai maltillisen kokoomuksen ja kristillisdemokraattien muodostama vähemmistöhallitus.

Ehdotusten mukaan keskustapuolue ja liberaalit eivät vastustaisi joko sosiaalidemokraattien johtajan Stefan Löfvenin tai kokoomuksen johtajan Ulf Kristerssonin valintaa uudeksi pääministeriksi ensi viikon äänstyksessä. Keskustan ja liberaalien odotetaan päättävän linjastaan viikonvaihteessa.

Ruotsin keskustapuolueen johtaja Lööf kannattaa Löfveniä pääministeriksi

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Ruotsissa keskustapuolueen puheenjohtaja Annie Lööf kannattaa sosiaalidemokraattien johtajaa Stefan Löfveniä uudeksi pääministeriksi. Löfven muodostaisi hallituksen yhdessä ympäristöpuolueen kanssa.

– Tämä ei ole se ratkaisu, jonka olisimme mieluiten nähneet, mutta se on paras mahdollinen vaikeassa tilanteessa, Lööf sanoi tiedotustilaisuudessa.

Keskusta ja liberaalit auttaisivat Löfvenin pääministeriksi äänestämällä tyhjää ensi viikon äänestyksessä valtiopäivillä. Lisäksi puolueet tekisivät hallituksen kanssa budjettiyhteistyötä. Puolueet päättävät linjastaan lopullisesti viikonlopun aikana.

Lööfin mukaan toista vaihtoehtoa, kokoomuksen ja kristillisdemokraattien hallitusta, vastaan puhui se, ettei sitä olisi voitu muodostaa antamatta ruotsidemokraateille vaikutusvaltaa politiikkaan.

Lööfin mukaan myöskään vasemmistopuolueelle ei aiota antaa vaikutusvaltaa hallituksen linjaan.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa