Tulosta tämä sivu
Ulkomaat

USA:n hallinnon sulusta tulossa maan historian pisin

Yhdysvaltain hallinnon sulusta on tulossa maan historian pisin, uutisoi muun muassa ABC News. Tähän mennessä pisin sulku on ollut Bill Clintonin ollessa presidentti, ja se kesti 21 päivää.

Washington Postin mukaan uusi ennätys varmistui edustajainhuoneen jäätyä tauolle viikonlopuksi. Ennen viikonlopputaukoaan edustajainhuone äänesti muun muassa esityksestä, jonka tarkoitus on varmistaa, että liittohallinnon työtekijät saavat palkkansa takautuvasti, kunhan hallinto jälleen aukeaa. Senaatti hyväksyi esityksen jo torstaina. Seuraavaksi se siirtyy presidentti Donald Trumpin allekirjoitettavaksi.

Yhdysvaltain hallinto suljettiin osittain joulukuun 22. päivä Meksikon rajamuuria koskevan kiistan takia. Arviolta 800 000 liittohallinnon työntekijää ei saanut palkkaansa perjantaina sulun takia, WP kertoo.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Trump otti askeleen taaksepäin puheissaan hätätilalaista

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on sanonut, ettei ole ainakaan heti julistamassa kansallista hätätilaa saadakseen rahoituksen Meksikon rajamuurille. Trump sanoo, että helpoin keino olisi julistaa hätätila. Hän kuitenkin sanoo haluavansa, että kongressi tekee työnsä, Guardian kertoo.

–  Se, mitä emme nyt halua tehdä, on (julistaa) kansallinen hätätila, Washington Post puolestaan kertoi Trumpin sanoneen.

Trump on viime päivinä pitänyt esillä mahdollisuutta hätätilan julistamisesta, jos demokraatit eivät taivu hänen vaatimuksiinsa. Lisäksi Washington Post uutisoi aiemmin lähdetietojensa pohjalta, että Trumpin hallinto on aloittanut valmistelut kansallisen hätätilan julistamiseksi.

Trump on vaatinut muurin rakentamiseen yli viittä miljardia dollaria, mutta demokraattien hallitsema edustajainhuone ei ole tähän suostunut. Neuvottelut Trumpin ja demokraattien välillä ovat vaikuttaneet olevan umpikujassa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa