Torstai, 19.9.2019 
Reija
Ulkomaat

Demokraattien skeittariehdokas Beto O'Rourke mukaan presidenttikisaan

  • STT
Beto O'Rourke on sujuva sosiaalisen median käyttäjä, soitti nuorempana punk-bändissä ja skeittaa yhä. LEHTIKUVA/AFP Beto O'Rourke on sujuva sosiaalisen median käyttäjä, soitti nuorempana punk-bändissä ja skeittaa yhä. LEHTIKUVA/AFP
Demokraattien ex-kongressiedustaja Beto O'Rourke, 46, ilmoitti torstaina odotetusti lähtevänsä mukaan kisaan demokraattien presidenttiehdokkuudesta. Texasilaispoliitikko ponnahti julkisuuteen viime vuoden kongressivaaleissa, kun hän yritti lyödä osavaltion istuvan senaattorin, republikaani Ted Cruzin.

O'Rourke hävisi kisan, mutta keräsi niin huikean vaalirahapotin, että häntä alettiin nopeasti verrata ex-presidentti Barack Obamaan.

O'Rourke on sujuva sosiaalisen median käyttäjä, soitti nuorempana punk-bändissä ja skeittaa yhä. Kannattajissakin löytyy: pop-tähti Beyonce julkaisi taannoin Instagramissa kuvan itsestään Beto-lippiksessä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Ainoa tapa, jolla voimme täyttää Yhdysvaltojen lupauksen, on antaa sille kaikkemme ja antaa se kaikkien puolesta, O'Rourke sanoi kampanjavideollaan

O'Rourken lisäksi demokraattien ehdokaskisaan on jo ilmoittautunut jo viisi senaattoria. Ex-varapresidentti Joe Bidenin ilmoitusta ehdokkuudesta odotetaan pian.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa