Keskiviikko, 20.1.2021 
Sebastian
Ulkomaat

Syyrian sisällissodassa täyteen kahdeksan vuotta, kuolleita yli 370 000

  • STT
Syyrian kahdeksanvuotisessa sisällissodassa kuolleista 112 000 on siviilejä, kertoo sotaa seuraava Syrian Observatory for Human Rights -järjestö. LEHTIKUVA / AFP Syyrian kahdeksanvuotisessa sisällissodassa kuolleista 112 000 on siviilejä, kertoo sotaa seuraava Syrian Observatory for Human Rights -järjestö. LEHTIKUVA / AFP
Syyrian sisällissodassa on kuollut kahdeksan vuoden aikana yli 370  000 ihmistä. Kuolleista 112  000 on siviilejä, kertoi sotaa seuraava Syrian Observatory for Human Rights -järjestö perjantaina. Järjestön mukaan lapsia on kuollut yli 21  000 ja naisia 13  000.

Sota on syössyt maanpakoon arviolta 13 miljoonaa syyrialaista, ja aineellisten tuhojen arvo on miljardeja.

Syyrian presidentti Bashar al-Assad on Iranin ja Venäjän avulla saanut kaksi kolmasosaa maasta hallintaansa. Muun muassa osa maan tärkeistä öljyalueista Syyrian koillisosassa on kuitenkin edelleen kurdijohtoisten joukkojen hallussa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Lähellä Irakin rajaa kurdijohtoiset joukot ovat lyömässä äärijärjestö Isisin viimeisiä rippeitä. Idlibissä maan luoteisosassa al-Qaida-järjestöön kytköksissä olleet jihadistit on piiritetty alueelle, jota suojaa puskurivyöhyke.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi