Maanantai, 19.8.2019 
Mauno, Maunu
Ulkomaat

Sudanissa protestiliikkeen johtajat ja sotilasneuvosto sopuun kolmen vuoden siirtymäajasta

  • STT
Presidentti Omar al-Bashirin syrjäyttämisen jälkeen mielenosoittajat ovat vaatineet vallan luovuttamista siviilihallinnolle. LEHTIKUVA/AFP Presidentti Omar al-Bashirin syrjäyttämisen jälkeen mielenosoittajat ovat vaatineet vallan luovuttamista siviilihallinnolle. LEHTIKUVA/AFP
Sudanissa protestiliikkeen johtajat ja sotilasneuvosto pääsivät keskiviikkona sopuun kolmen vuoden siirtymäajasta, jonka jälkeen valta siirtyy siviilihallinnolle, kertoi sotilasneuvoston kenraaliluutnantti Yasser al-Atta.

Huhtikuussa Sudanin asevoimat syrjäyttivät pitkäaikaisen presidentin Omar al-Bashirin. Syrjäyttämisen jälkeen mielenosoittajat ovat vaatineet vallan luovuttamista siviilihallinnolle.

Huhtikuun loppupuolella protestiliikkeen johtajat ja maata hallitseva sotilasneuvosto pääsivät sopuun vallanjaosta. Tuolloin päätettiin, että maahan perustetaan siviileistä ja armeijan edustajista koostuva neuvosto, jonka on määrä muodostaa Sudaniin siviilihallinto siirtymäkauden ajaksi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Länsimaiden hallitukset ovat ilmaisseet tukeaan mielensoittajien vaatimuksille. Monet Afrikan maat ovat puolestaan vaatineet armeijalle enemmän aikaa siirtää valtaa siviileille.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa