Sunnuntai, 12.7.2020 
Hermanni, Herkko
Ulkomaat

Aikataulu Boeingin turmakonemallin paluulle lentoliikenteeseen pysyy hämärän peitossa

  • STT
Boeingin 737 MAX -konetyyppi on ollut lentokiellossa maaliskuusta lähtien. LEHTIKUVA/AFP Boeingin 737 MAX -konetyyppi on ollut lentokiellossa maaliskuusta lähtien. LEHTIKUVA/AFP
Ilmailuviranomaiset eivät ole vieläkään pystyneet määrittämään, milloin tuhoisiin lentoturmiin joutunut Boeingin konemalli palaa lentoliikenteeseen. Viranomaiset eri puolilta maailmaa olivat torstaina koolla Yhdysvalloissa Texasissa käsittelemässä asiaa, mutta kokouksen päätyttyä paluuaikataulu oli yhä auki.

Boeingin 737 Max -kone putosi ensin Indonesiassa ja hieman myöhemmin Etiopiassa. Turmassa kuoli 346 ihmistä. Konetyyppi on ollut lentokiellossa maaliskuusta lähtien.

Boeing ilmoitti viime viikolla saaneensa konemallin ohjelmistopäivityksen valmiiksi. Se ei kuitenkaan ole vielä toimittanut tietoja päivityksestä FAA:n arvioitavaksi, koska FAA esitti sille lisäkysymyksiä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Amerikkalaiset lentoyhtiöt ovat elätelleet toiveita, että koneet lentävät kesälomakaudella. Yhdysvaltain ilmailuhallinto arvioi, että paluussa menee tätä kauemmin.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi