Tulosta tämä sivu
Ulkomaat

Nälkäinen jääkarhu harhaili harvinaisen etelään Venäjällä

Noin vuoden ikäiseksi arvioitu naaraskarhu oli satojen kilometrien päässä luontaisesta elinympäristöstään. LEHTIKUVA/AFP Noin vuoden ikäiseksi arvioitu naaraskarhu oli satojen kilometrien päässä luontaisesta elinympäristöstään. LEHTIKUVA/AFP
Venäjällä tutkijat ottivat tällä viikolla kiinni Norilskin kaupungissa Siperiassa harhailleen nälkäisen jääkarhun. Viranomaiset tiedottivat asiasta torstaina sen jälkeen, kun kuvat ruokaa etsivästä eläimestä levisivät pitkin maailmaa.

Karhu oli satojen kilometrien päässä luontaisesta elinympäristöstään. Viranomaiset arvelivat, että se on kulkenut seuduille Pohjoiseen jäämereen kuuluvan Karanmeren rannikolta.

Noin vuoden ikäiseksi arvioitu naaraskarhu painoi noin 200 kiloa. Eläinlääkärit tutkivat karhun kuntoa, ja viranomaisten mukaan sen terveydentila ei salli luontoon vapauttamista. Karhu on tarkoitus toimittaa siperialaiseen eläintarhaan, jossa sen kerrotaan saavan tarvittavaa hoitoa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Jääkarhuhavainnot Pohjois-Venäjän asutuilla alueilla ovat lisääntyneet, kun ilmastonmuutos ja alueiden kehittyminen vähentää niiden elintilaa ja ravintoa. Tämä saa eläimet etsimään ruokaa muun muassa roskiksista.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi