Torstai, 13.8.2020 
Jesse, Okko
Ulkomaat

Mediat: Italian syyttäjä tutkii Salvinin puolueen väitetyn Venäjä-rahoituksen

  • STT
Italian syyttäjäviranomaiset aloittivat torstaina tutkinnan Lega-puolueen Venäjä-yhteyksistä. Asiasta kertoivat ainakin uutistoimisto Reuters ja italialainen Corriere della Sera -lehti.

Uutissivusto Buzzfeed paljasti saamansa nauhoituksen perusteella keskiviikkona, että Italian sisäministerin ja äärioikeistolaisen Lega-puolueen johtajan Matteo Salvinin läheinen avustaja Gianluca Savoini kävi viime syksynä neuvotteluja venäläisen öljyrahan kierrättämiseksi laittomasti vaalirahaksi Legalle. Salvini kiisti syytökset tuoreeltaan, eikä vaalirahan päätymisestä puolueelle ole tietoa.

Euroopan parlamentissa Lega on Identiteetti ja demokratia -ryhmän (ID) suurin puolue. Samaan ryhmittyvään kuuluvat Suomesta perussuomalaisten kaksi euroedustajaa, Laura Huhtasaari ja Teuvo Hakkarainen. STT ei torstaina tavoittanut Huhtasaarta, Hakkaraista tai perussuomalaisten puheenjohtajaa Jussi Halla-ahoa kommentoimaan, miten syytökset vaikuttavat yhteistyöhön parlamenttiryhmässä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Uusi ID-ryhmä muodostettiin oikeistopopulistisista ja kansallismielisistä ryhmistä alkaneelle parlamenttikaudelle. Jo muodostamisvaiheessa Legan ja muiden ryhmän puolueiden Venäjä-yhteydet herättivät keskustelua.

Perussuomalaisten Huhtasaari kommentoi STT:lle tuolloin, että Venäjä-suhteesta ei tule kynnyskysymystä, joka estäisi perussuomalaisia liittoutumasta Euroopan muiden oikeistopopulististen puolueiden kanssa yhteiseen kansallismieliseen liittoumaan europarlamentissa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi