Sunnuntai, 20.10.2019 
Kasperi, Kauno
Ulkomaat

Yhdysvaltalaismedia: Monimiljonääri Epstein maksoi hyssyttelyrahaa mahdollisille oikeusjutun todistajille

  • STT
Yhdysvaltalainen monimiljonääri Jeffrey Epstein maksoi satojatuhansia dollareita hyssyttelyrahaa ihmisille, jotka saattaisivat todistaa häntä vastaan mahdollisessa uudessa oikeusjutussa. Asiasta kertovat muiden muassa New York Times ja Washington Post.

Miami Herald -lehti nosti viime vuoden lopulla ilmestyneessä juttusarjassaan Epsteinin tapauksen uudelleen pinnalle. Liikemies selvisi vuonna 2008 alaikäisiin kohdistuneista seksuaalirikoksista syyteneuvottelulla ja 13 kuukauden vankeustuomiolla.

Epstein sai viikon alussa New Yorkissa uudet syytteet alaikäisiin tyttöihin kohdistuneista seksuaalirikoksista. Hän voi saada 45 vuoden vankeustuomion.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

350

Amerikkalaismedian mukaan pari päivää Miami Heraldin paljastusten jälkeen Epstein siirsi 350  000 dollaria kahdelle lähipiirinsä ihmiselle, jotka saattaisivat päätyä todistajiksi mahdolliseen oikeusjuttuun.

Maksut tulivat ilmi liittovaltion syyttäjien kirjelmästä, jolla syyttäjät perustelivat, miksi Epsteinia ei pitäisi vapauttaa takuita vastaan. Syyttäjien mukaan maksut todistavat, että Epstein saattaa yrittää vaikuttaa todistajiin, jos hän odottaa oikeudenkäyntiä vapaalla jalalla.

Epstein siirsi ensin 100  000 dollaria ihmiselle, jonka on kerrottu olleen mukana kymmenen vuoden takaisissa syyteneuvotteluissa. Kaksi päivää myöhemmin hän lähetti 250  000 dollaria toiselle lähipiirinsä jäsenelle. Syytekirjelmän mukaan kyseinen henkilö oli työntekijä, joka auttoi Epsteinia seksikauppakuvioiden järjestelyissä.

Kohu johti työministerin eroon

Epsteinin vuosikymmenen takaisten rikosten uusi nousu päivänvaloon johti perjantaina Yhdysvaltain työministerin Alexander Acostan eroon tehtävästään. Acosta toimi aikoinaan liittovaltion syyttäjänä Floridassa, ja juuri hänen virastonsa sopi Epsteinin syytteiden lieventämisestä.

Acosta sanoi keskiviikkona, että tuolloin tavoitteena oli saada Epstein telkien taakse ja saada hänet kirjattua seksuaalirikolliseksi viralliseen rekisteriin. Acosta on sanonut neuvotelleensa tilanteessa parhaan mahdollisen sopimuksen mutta myöntänyt, että nykyvalossa tuomio näyttää lievältä.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa