Lauantai, 4.7.2020 
Ulla, Ulpu
Ulkomaat

Poliisi ampui aseistautuneen hyökkääjän siirtolaisten pidätyskeskuksessa Yhdysvalloissa

  • STT
Yhdysvalloissa siirtolaisten pidätyskeskukseen hyökännyt aseistautunut mies on kuollut poliisin ampumana, kertovat viranomaiset. Yhteenotto tapahtui Tacoman kaupungissa Washingtonin osavaltiossa.

Poliisi hälytettiin paikalle varhain lauantaina paikallista aikaa, kun kiväärillä aseistautunut 69-vuotias mies oli sytyttänyt auton palamaan ja yrittänyt sytyttää suurikokoista nestekaasupulloa.

Poliisin mukaan mies oli heitellyt tulipalojen sytyttämiseen sopivia esineitä siirtolaiskeskusta ja pysäköityjä autoja kohti, kertoo BBC.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Hänen hallustaan löytyi kiväärin lisäksi käsisoihtuja. Paikallismedian tietojen mukaan mies oli aiemmin tuomittu virkamiehen vastustamisesta saman pidätyskeskuksen ulkopuolella viime vuonna pidetyssä mielenosoituksessa.

Ystävä pitää itsemurhana

Paikalla olleista neljästä poliisista kukaan ei haavoittunut. BBC:n tietojen mukaan kaikki neljä poliisia ampuivat kuollutta miestä, mutta tiedossa ei ollut, avasiko kiväärimies tulen ensiksi. Poliisit on määrätty virkavapaalle asian tutkinnan ajaksi.

Siirtolaisten pidätyskeskukset ovat olleet poliittisen väittelyn polttopisteessä Yhdysvalloissa viime kuukausina. Seattle Timesin haastatteleman ystävän mukaan kuollut mies oli poliittisilta aatteiltaan anarkisti ja antifasisti.

–  Hän oli valmis päättämään kaiken. Luulen, että tämä oli itsemurha. Mutta hän pystyi tekemään sen nyt tavalla, joka oli linjassa hänen poliittisten uskomustensa kanssa. Tiedän hänen menneen sinne varmana siitä, että hän tulee kuolemaan, kuolleen miehen ystävä arvioi lehdelle.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi