Tiistai, 28.1.2020 
Kalle, Kaarlo, Kaarle
Ulkomaat

USA toivoo keskusteluyhteyden säilyvän Pohjois-Korean uhkailuista huolimatta – USA:n ja Etelä-Korean sotaharjoitus ensi kuussa

  • STT
USA:n presidentti Donald Trump ja Pohjois-Korean diktaattori Kim Jong-un tapasivat yllättäen kesäkuun lopulla. LEHTIKUVA/AFP USA:n presidentti Donald Trump ja Pohjois-Korean diktaattori Kim Jong-un tapasivat yllättäen kesäkuun lopulla. LEHTIKUVA/AFP
Yhdysvallat toivoo, että se voi jatkaa neuvotteluja Pohjois-Korean ydinaseriisunnasta, vaikka Pohjois-Korea on vihjannut keskusteluyhteyden mahdollisesta katkeamisesta.

Pohjois-Korea on todennut, että Yhdysvaltojen ja Etelä-Korean tuleva sotaharjoitus voi vaikuttaa neuvottelujen jatkumiseen.

Yhdysvaltain ulkoministeriön edustaja totesi tiistaina, että maa suhtautuu edelleen optimistisesti lupauksiin, jotka Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un on tehnyt presidentti Donald Trumpille.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Yhdysvaltojen ja Etelä-Korean on määrä pitää yhteinen sotaharjoitus ensi kuussa. Yhdysvaltain ulkoministeriön edustaja ei suostunut suoraan kommentoimaan Pohjois-Korean kantaa tulevaan harjoitukseen.

Trump ja Kim tapasivat yllättäen Pohjois- ja Etelä-Korean välisellä demilitarisoidulla vyöhykkeellä viime kuun lopulla, kun Trump oli vierailulla Etelä-Koreassa. Tuolloin kerrottiin, että kuukausia jäissä olleita neuvotteluja Pohjois-Korean ydinaseriisunnasta olisi tarkoitus jatkaa lähiviikkoina.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa