Lauantai, 25.1.2020 
Pauli, Paavo, Paul
Ulkomaat

Viranomaiset saivat Puerto Ricon parjattuun kuvernööriin kohdistuvan kotietsintäluvan

  • STT
Mielenosoittajat ovat jo reilun viikon ajan vaatineet kuvernööri Ricardo Rossellon välitöntä eroa. LEHTIKUVA / AFP Mielenosoittajat ovat jo reilun viikon ajan vaatineet kuvernööri Ricardo Rossellon välitöntä eroa. LEHTIKUVA / AFP
Puerto Ricon viranomaiset ovat saaneet kuvernööri Ricardo Rosselloon kohdistuvan kotietsintäluvan. Kuvernööri on viime aikoina joutunut jättimielenosoitusten kohteeksi. Viranomaisten mukaan heille on myönnetty myös kotietsintäluvat, jotka koskevat 11:tä Rossellon hallinnon jäsentä.

Lupien tarkkaa sisältöä ei ole kerrottu. Sanomalehti El Nuevo Dia kertoi, että miehiä on vaadittu luovuttamaan puhelimensa.

Puertoricolaisia ovat suututtaneet julkisuuteen vuotaneet viestit, joissa kuvernööri ja hänen hallintonsa jäsenet pilkkaavat muiden muassa naisia, seksuaalivähemmistöjen edustajia ja hurrikaani Marian uhreja. Protestoijat arvostelevat hallintoa myös korruptiosta ja hurrikaanin huonosta jälkihoidosta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Pääkaupungin kaduille kerääntyneet sadattuhannet mielenosoittajat ovat jo reilun viikon ajan vaatineet kuvernöörin välitöntä eroa.

Poptähti Ricky Martin ja muut kuuluisat puertoricolaiset muusikot ovat johtaneet mielenosoituksia. Räppäri Rene Perez kutsui torstaiksi koolle uusia jättimielenosoituksia ja kehotti ihmisiä lakkoon.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa