Perjantai, 6.12.2019 
Niilo, Niko
Ulkomaat

Yhdysvaltalaismediat: Trump nosti jälleen uuden oikeusjutun salatakseen verotietonsa

  • STT
Yhdysvalloissa presidentti Donald Trump on haastanut oikeuteen New Yorkin viranomaisia sekä kongressin lainsäätäjiä estääkseen verotietojensa julkistamisen. Tapauksesta uutisoivat muun muassa CNN ja New York Times. Oikeusjutulla on tarkoitus estää kongressin demokraattiedustajia käyttämästä äskettäin New Yorkissa voimaan tullutta lakia, joka mahdollistaisi Trumpin verotietojen tarkastelun.

–  Olemme nostaneet tänään oikeusjutun yrittäessämme saada tämän presidentin ahdistelun loppumaan, Trumpin asianajaja Jay Sekulow kommentoi tiedotteessa.

–  Demokraattiedustajien tavoin New Yorkin demokraattivirkamiehet ovat käyttäneet kaikkia mahdollisia keinoja paljastaakseen presidentin yksityiset taloudelliset tiedot. Ja demokraattiedustajien tavoin heidän tarkoituksensa on vastustaa presidentti Trumpia ja vahingoittaa häntä poliittisesti.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Toisin kuin muut viime vuosikymmenien presidentit ja presidenttiehdokkaat Trump kieltäytyi julkistamasta verotietojaan vuoden 2016 vaalien aikana. Kieltäytymistä Trump selitti sillä, että hän on verotarkastuksen kohteena ja sanoi julkistavansa tiedot mahdollisesti myöhemmin. Tietoja ei ole kuitenkaan julkistettu.

Trumpin kanteessa nimetty New Yorkin yleinen syyttäjä Letitia James kertoi puolustavansa voimakkaasti verotietojen julkistamisen mahdollistavaa lakia.

–  Presidentti Trump on piileskellyt koko uransa haasteiden takana. New Yorkin johtavana lainvalvontaviranomaisena voin sanoa, että kukaan ei ole lain yläpuolella – ei edes Yhdysvaltain presidentti, James sanoi lausunnossaan CNN:n mukaan.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa