Tiistai, 25.2.2020 
Tuija, Tuire, Vanessa
Ulkomaat

Kööpenhaminassa räjähti eilisiltana – veroviraston rakennus vaurioitui pahasti

  • STT
Poliisin mukaan keskiviikkoaamuna oli vielä liian aikaista tehdä mitään johtopäätöksiä asiasta. LEHTIKUVA/AFP Poliisin mukaan keskiviikkoaamuna oli vielä liian aikaista tehdä mitään johtopäätöksiä asiasta. LEHTIKUVA/AFP
Tanskan pääkaupungissa Kööpenhaminassa tapahtui myöhään tiistai-iltana räjähdys veroviraston rakennuksen läheisyydessä. Räjähdyspaikan lähellä on myös Nordhavnin paikallisjuna-asema.

Iltakymmenen aikoihin paikallista aikaa tapahtunut räjähdys aiheutti mittavaa vahinkoa veroviraston rakennukselle. Erityisesti rakennuksen julkisivu vahingoittui. Kukaan ei loukkaantunut vakavasti räjähdyksessä. Yhteen ihmiseen oli osunut räjähdyksestä tulleita sirpaleita, ja hän oli hakenut vammoihinsa hoitoa sairaalasta.

Rakennuksessa oli räjähdyksen aikaan kaksi ihmistä, mutta kumpikaan heistä ei loukkaantunut, poliisin edustaja kertoi AFP:lle. Työntekijöitä pyydettiin tekemään työnsä etänä keskiviikkona.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Österbron kaupunginosassa tapahtuneen räjähdyksen syyt eivät olleet vielä alkuiltapäivästä tiedossa, mutta poliisi tutkii tapausta rikoksena.

–  Joku on tehnyt tämän tarkoituksella, Kööpenhaminan poliisin johtaja Jörgen Bergen Skov kertoi tiedotustilaisuudessa keskiviikkona.

Hän kuitenkin lisäsi, että on liian aikaista sanoa, mikä tekijän motiivi on ollut.

Poliisin mukaan paikalla oli keskiviikkona tutkijoita ja pommikoiria.

Tanskan pääministeri Mette Frederiksen kuvaili tapausta tahalliseksi, mutta hänen mukaansa oli liian aikaista puhua terrorismista.

–  Puhumme vakavasta rikoksesta ja hyvin voimakkaasta räjähdyksestä, joten on ihme, ettei kukaan loukkaantunut vakavasti, Frederiksen kertoi toimittajille.

Tanskan veroministeri Morten Bödskov kehotti keskiviikkona silminnäkijöitä ottamaan poliisiin yhteyttä.

–  On varsin ilmiselvää, että julkisivu on räjäytetty tahallaan, Bödskov kertoi uutistoimisto Ritzaulle.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa