Lauantai, 25.1.2020 
Pauli, Paavo, Paul
Ulkomaat

Ainakin 14 kuoli ja 145 haavoittui Afganistanissa tuhoisassa pommi-iskussa – Silminnäkijä: kauppojen ikkunat menivät rikki kilometrin säteellä

  • STT
Afganistanissa ainakin 14 on kuollut ja 145 haavoittunut itsemurhaiskussa maan pääkaupungissa Kabulissa, kertoo paikallinen viranomainen. Autopommi räjähti lähellä poliisiaseman sisäänkäyntiä Länsi-Kabulissa. Talebanit ovat kertoneet olleensa iskun takana.

Aiemmin päivällä terveysministeriön edustaja kertoi, että valtaosa sairaalaan viedyistä on siviilejä. Joukossa on myös lapsia.

Maan sisäministeriön mukaan kyseessä oli autopommi. Talebanin mukaan kyseessä oli suurempi ajoneuvo.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Räjähdystä seurasi savupilvi. Sosiaalisessa mediassa paikan päältä jaettiin kuvia kaatuneista seinistä.

–  Kun ilma paikan päällä selkeni, näin useita naisia itkemässä ja etsimässä aviomiehiään ja lapsiaan lähellä räjähdyspaikkaa, paikallinen toimittaja Zakeria Hasani kertoi uutistoimisto AFP:lle.

Kauppias Ahmad Saleh kertoi, että hänen kauppansa ikkunat rikkoutuivat räjähdyksessä.

–  Päässäni pyörii yhä, enkä tiedä, mitä tapahtui. Noin 20 kaupan ikkunat noin kilometrin säteellä räjähdyspaikasta ovat menneet rikki.

Väkivalta on kiihtynyt viime aikoina Afganistanissa. Viimeisen kuukauden aikana maassa on kuollut tai loukkaantunut 1  500 ihmistä.

Samaan aikaan Yhdysvallat ja talebanit yrittävät neuvotella rauhasta Afganistanin syyskuun lopulle suunniteltujen presidentinvaalien alla.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa