Tulosta tämä sivu
Ulkomaat

Norjan moskeija-ampumisesta epäilty myöntää hyökkäyksen ja siskonsa tapon

Tutkintavankeudessa oleva mies on aiemmin kieltäytynyt vastaamasta poliisin kysymyksiin. LEHTIKUVA/AFP Tutkintavankeudessa oleva mies on aiemmin kieltäytynyt vastaamasta poliisin kysymyksiin. LEHTIKUVA/AFP
Norjan viime viikonlopun moskeija-ampumisesta epäilty mies on myöntänyt tekonsa, kertoo poliisi. 21-vuotias epäilty myönsi poliisin kuulusteluissa tappaneensa siskopuolensa ja hyökänneensä moskeijaan Bärumissa, lähellä Osloa.

– Epäilty myöntää tiedot, mutta ei ole ottanut virallista kantaa syytteisiin, Oslon poliisin edustaja Pal-Fredrik Hjort Kraby totesi lausunnossa.

Tutkintavankeudessa oleva mies on aiemmin kieltäytynyt vastaamasta poliisin kysymyksiin. Hän on kieltäytynyt myös oikeuspsykiatrien arvioinnista. Poliisin on tarkoitus päättää, määrätäänkö mies mielentilatutkimukseen vastoin tämän tahtoa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Poliisi on jo kuullut epäillyn perheenjäseniä, tuttavia ja muita todistajia. Asian tutkinnassa on mukana noin 50 poliisia.

Epäilty kuvasi hyökkäyksensä

Miestä epäillään murhasta, murhan yrityksestä sekä terrorismirikoksesta. Aiemmin epäilty on kiistänyt syyllistyneensä rikokseen. Aseistautunut epäilty hyökkäsi viime viikonloppuna Al-Noorin moskeijaan ja avasi tulen. Moskeijassa oli hyökkäyksen aikana vain kolme ihmistä, eikä kukaan loukkaantunut vakavasti.

Tätä ennen miehen epäillään tappaneen siskopuolensa asunnossa, jossa molempien tiedetään oleskelleen.

Poliisin mukaan epäillyllä on äärioikeistoon liittyviä näkemyksiä. Poliisi myös kertoo, että epäilty on kuvannut kypäräkameralla moskeijaiskunsa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi