Sunnuntai, 12.7.2020 
Hermanni, Herkko
Ulkomaat

Prinssi Andrew vakuutti jälleen tietämättömyyttään Epsteinin seksuaalirikoksista

  • STT
Epstein teki itsemurhan pidätyssellissä kuun alussa. LEHTIKUVA/AFP Epstein teki itsemurhan pidätyssellissä kuun alussa. LEHTIKUVA/AFP
Yorkin herttua, prinssi Andrew toisti jälleen lauantaina, ettei hän koskaan nähnyt edesmenneen miljonäärin Jeffrey Epsteinin syyllistyvän niihin tekoihin, joista tätä epäiltiin.

–  Sinä rajoitettuna aikana, jolloin olimme tekemisissä, en nähnyt, todistanut tai epäillyt häntä sellaisesta käytöksestä, joka lopulta johti hänen pidätykseensä ja tuomioonsa, prinssi sanoi tiedotteessaan.

Prinssi myönsi kuitenkin, että oli virhe lyöttäytyä Epsteinin seuraan uudelleen, sen jälkeen kun tämä oli vapautunut vankilasta. Epstein istui runsaan vuoden vankilassa seksuaalirikoksista ja vapautui vuonna 2009.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Britti-iltapäivälehtien mukaan Andrew oli muun muassa kutsunut Epsteinin vuonna 1999 kuningatar Elisab etin Skotlannin residenssiin ja vuotta myöhemmin Sandringhamiin, joka on hovin asunto Englannin itäosassa.

Hovi antoi jo aikaisemmin viikolla tiedotteen, jonka mukaan Andrew oli tyrmistynyt lähipiiriinsä kuuluneen Epsteinin seksuaalista hyväksikäyttöä koskevista väitteistä.

Epstein teki itsemurhan pidätyssellissä kuun alussa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi