Lauantai, 15.8.2020 
Jaana, Marjo, Marja
Ulkomaat

Ariana Grande palasi esiintymään Manchesteriin kahden vuoden takaisen terrori-iskun jälkeen

  • STT
Yhdysvaltalaislaulaja Ariana Grande palasi esiintymään Britannian Manchesteriin ensimmäistä kertaa sitten toissa vuoden terrori-iskun ja sen jälkeisen muistokonsertin, kertovat brittimediat.

BBC:n mukaan Granden sunnuntainen tunteita ja kyyneliä kirvoittanut esitys kesti noin 35 minuuttia. Tähti esitti typistetyn version käynnissä olevan maailmankiertueensa settilistasta, ja lavalla kuultiin yhteensä yhdeksän kappaletta.

BBC:n mukaan Grande on aiemmin kertonut kokeneensa post-traumaattisia stressioireita reilun kahden vuoden takaisen iskun jälkeen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Hän ei eilen maininnut iskua sanallakaan, mutta toi puheissaan esiin erityisen siteensä kyseiseen brittikaupunkiin. Guardianin mukaan poptähti julisti rakkauttaan Manchesteriin esiintyessään seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä tukevassa Manchester Pride kulttuuri- ja ihmisoikeustapahtumassa.

–  Olen niin onnellinen ollessani täällä teidän kanssanne, tähti julisti lavalla Guardianin mukaan.

–  Anteeksi, olen niin hermostunut. Minulla oli niin paljon enemmän sanottavaa, mutta olen vain hyvin häkeltynyt, joten kiitos. Tämä on niin kaunista, rakastan teitä niin paljon, hän jatkoi.

Iskun uhrit saivat konsertista terapia-apua

Grandesta tehtiin Manchesterin kunniakansalainen toissa vuoden toukokuussa tapahtuneen iskun jälkeen. Granden Manchester Arenalla 22. toukokuuta järjestettyyn konserttiin tehdyssä pommi-iskussa kuoli 22 ihmistä.

Iskun jälkeen laulaja kiersi tapaamassa haavoittuneita ja uhrien omaisia, minkä lisäksi hän esiintyi vain muutama viikko iskun jälkeen järjestetyssä muistokonsertissa.

Terrori-iskun kohteeksi joutuneessa konsertissa ollut Molly Baigent kertoi BBC:lle varmistaneensa eturivin paikan eilisessä konsertista. Hän kertoi konserttiin osallistumisen olleen osa hänen terapiaansa ja paluun olleen vaikea.

–  Yksi asia, jonka halusin tehdä, oli tulla tänne konserttiin ja nähdä, miten selviän siitä. Yritin hallita ahdistusoireitani ja niin teinkin, joten olen hyvin ylpeä, Baigent kertoi uutiskanavalle.

Yhtä lailla konserttiin osallistunut Sadie Scorah kertoi esityksen olleen kaunis ja hyvin tunteikas.

–  Hän on kuin kaupunkimme tytär, ja oli hyvin kaunista nähdä hänet taas täällä, hän kertoi BBC:lle.

Esiintyminen herätti myös vastustusta

Guardianin mukaan Granden esiintyminen pride-tapahtumassa aiheutti myös soraääniä. Jotkut kritisoivat sitä, että seksuaalivähemmistötapahtuman päätähtenä esiintyisi heteroartisti. Toiset taas pitivät tapahtuman lippuhintoja liian korkeina.

Tapahtuman järjestäjien mukaan 40 puntaa nousseita lippujen hintoja ei kuitenkaan voi vertailla edellisvuoteen, sillä tämän vuoden tapahtuma oli viikonlopun mittainen ja sisälsi nimekkäiden artistien esiintymisiä.

Grande itse esitti Guardianin mukaan lavalla tukensa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille. Hän myös kiitti LHBTIQ-yhteisöä hänelle osoitetusta tuesta ja mahdollisuudesta juhlia heitä.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi