Keskiviikko, 5.8.2020 
Salme, Sanelma
Ulkomaat

Kyynelkaasu ja Molotovin cocktailit sinkoilevat taas Hongkongissa – mielenosoittajat vaativat apua Britannialta

  • STT
Hongkongissa on järjestetty mielenosoituksia useaan otteeseen. LEHTIKUVA / AFP Hongkongissa on järjestetty mielenosoituksia useaan otteeseen. LEHTIKUVA / AFP
Mielenosoitukset Hongkongissa ovat muutaman päivän tauon jälkeen alkaneet uudelleen. Kymmenet tuhannet ihmiset lähtivät kaupungin kaduille ja kerääntyivät Britannian konsulaatin eteen vaatimaan, että britit ryhtyisivät toimiin entisen siirtomaansa demokratian suojelemiseksi.

Pienempi ryhmä kovan linjan aktivisteja yritti hyökätä Hongkongin hallintokeskukseen, joka on ollut yhteenottojen keskiössä monesti aiemminkin. Poliisi käytti mielenosoittajia vastaan kyynelkaasua ja vesitykkejä. Mielenosoittajat heittelivät mellakka-aitojen yli Molotovin cocktaileja ja kiviä.

Mielenosoitukset ovat kestäneet jo kuukausien ajan ja muuttuneet ajan mittaan yhä väkivaltaisemmiksi. Liike on saanut läpi yhden alkuperäisistä vaatimuksistaan, kun epäsuosittu lakialoite rikollisten luovuttamisesta Manner-Kiinaan vedettiin pois. Mielenosoittajat vaativat nyt myös laajempia demokraattisia uudistuksia, selvitystä poliisin toiminnasta mielenosoitusten aikana, pidätettyjen armahdusta ja yleistä äänioikeutta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Hallintojohtaja Carrie Lam on sanonut olevansa valmis neuvottelemaan, jos mielenosoittajat luopuvat väkivaltaisuuksista. Neuvotteleminen on kuitenkin vaikeaa, sillä mielenosoittajien liikkeellä ei ole johtajaa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi